Mechanische Vormgeving (A)

"Precisie in werking!"

Je leert te denken in functie van het te realiseren werkstuk en ontwikkelt materiaalkennis en technisch-operationele vaardigheden in verspanende en niet-verspanende technieken.
Je leert om zonder problemen conventionele en computergestuurde werktuigmachines te programmeren en te bedienen. Je kan mechanische constructies monteren, demonteren en afstellen. Je hebt steeds aandacht voor het gebruikte materiaal, de kostprijs, duurzaamheid en veiligheid.
Je gaat op stage in een bedrijf uit de sector en leert daar je verworven skills om te zetten in de praktijk.

PROFIEL

  • Je hebt een Handen-uit de-mouwen mentaliteit en bent handig
  • Je hebt een voorkeur voor praktijk(ervaring) boven theoretische lessen
  • Je hebt een passie voor mechanica, machines en metaalbewerking
  • Je kan zelfstandig werken en probleemoplossend denken

Je volgde de 2de graad Mechanica of de 2de graad Elektromechanische Technieken. Je bent ICT-vaardig en hebt voldoende technisch inzicht om tekeningen te lezen. Je wil graag met verschillende materialen werken. Je hebt oog voor detail en werkt zeer nauwkeurig en precies.

EN DAARNA?

Aan het einde van het 6de jaar raden we je aan om het specialisatiejaar (Se-n-Se) van het studiegebied mechanica te doen om nog extra beroepscompetenties te verwerven.
Indien je je toch liever wil richten op de arbeidsmarkt, kan je gaan werken als procesoperator in de (computergestuurde) machinesector.
Je kan ook een HBO5-opleiding volgen, dit is een graduaatsopleiding gespreid over 2 jaar, die je voorbereidt op een professionele bachelor.

LESSENTABEL

MECHANISCHE VORMGEVING
5de 6de
Algemene Vakken 11 11
Godsdienst 2 2
Engels 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2

PAV+*

5 5
Richtingspecifieke Vorming 19 19

Technologie Mechanische Vorming

5

5
Praktijk Mechanische Vormgeving 14 14

Life Skills

2

2
Life Skills 2 2
TOTAAL 32
32

*PAV+ = Wiskunde + MAVO + Nederlands

IN BEELD


LIFE SKILLS

Samen met je klasgenoten werk je actief aan het versterken van de band tussen jullie en het ontwikkelen van sociaal-relationele vaardigheden, wat essentieel is voor burgerzin. We streven ernaar om je perspectief op de wereld te verbreden, zodat je een dieper begrip krijgt van de maatschappij waarin we leven.
De nadruk ligt op het bevorderen van een positieve groepsdynamiek, waardoor een stimulerende leer- en leefomgeving ontstaat, waarin iedereen zichzelf kan blijven. We moedigen je aan om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd de ruimte krijgt om je eigen identiteit te behouden, zelfs te midden van groepsdruk.

Kom jij binnenkort ook bij ons?

Ontdek onze studierichtingen